A Java programozó képzés módszertana

A Java programozó képzés keretében baráti hangulatban, kis csoportokban tanulunk. Szeretjük a közvetlenséget, őszinteséget és személyes odafigyelést. Jelenlegi tudásodhoz alkalmazkodva személyre szabott feladatokat kapsz. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szakórákon túl otthon is foglalkozz a Java-val, ezért otthoni mini projekteken mindenki önállóan is dolgozik. Minden tudást elérhetővé teszünk számodra, amire a fejlődésedhez szükséged van, és közben számítunk az elkötelezettségedre és kitartásodra.

Tudd, hogy ez egy nehéz, de eredményekben gazdag év lesz számodra. Egy olyan év, ami az egész életedet megváltoztatja!

Az A&K Akadémia Java tanfolyamán képességeidet oly módon fejlesztheted, hogy a tanfolyam végeztével készen állj a valódi munkára. Pontosan tudjuk, hogy az állásinterjún mi vár rád. András évek óta vezet felvételi beszélgetéseket, érdemes meghallgatni a tapasztalatait és tanácsait.

Mi vár rád az interjún?

A gyakorlatban a munkaadók nem csupán a szakirányú képzettséget nézik, hanem minden képességed együtt mérik fel és ettől függően alkalmaznak. Ha voltál már állásinterjún, akkor megtapasztalhattad, hogy nem pusztán a Java tudásodra kíváncsiak. Van, ahol ezt nem is rejtik véka alá, már az első interjú alkalmával elmondják, hogy a felvételi három fordulós.

 1. Mindig van egy szakmai interjú, ahol az adott programozási nyelvvel kapcsolatos ismereteidet pontozzák.
 2. Ezt követi az angol szaknyelvi felmérés, ahol írásban és / vagy szóban meggyőződnek, hogy képes vagy angol nyelven kommunikálni.
 3. A harmadik forduló tipikusan az ún. “team fit” interjú, ahol személyiséged vizsgálják és azt állapítják meg, hogy melyik fejlesztői csapatba tudnál beilleszkedni a cégnél. A megjelenésed, kisugárzásod, a kézfogásod módja, a gesztusaid, hangleejtésed, illetve minden egyéb metakommunikációs megnyilvánulásod mind-mind információt árulnak el rólad, még akkor is, ha nem vagy tudatában. Az interjúztatók ezeket a jeleket tudatosan figyelik és figyelembe veszik a leendő munkatársak felvételénél.

Persze vannak cégek, ahol mindhárom rész egymás után, egy interjún belül kerül megrendezésre, de ez nem jelenti azt, hogy ott bármelyik rész kimaradna. Ez csak szervezési kérdés.
Java interjú felkészítés

Hogyan segít neked az A&K Java programozó képzés a felkészülésben?

 1. A szakmai ismereteid a lehető legmagasabb szintre fejlesztjük egy év alatt. Rendszeresen tartasz majd szóbeli beszámolókat, gyakorlod a tudásod spontán prezentálását. A szakórákon a csoporttagokkal való együttműködést, a hét többi napján pedig az önálló munkát gyakorolhatod.
 2. Az angol szaknyelvet a képzés során folyamatosan, a szakórákba integrálva használjuk. Minden nap gyűjtjük a releváns kifejezéseket, összefoglaljuk az anyagot angolul is. Ezen kívül külön nyelvtani fejlesztő órákat szervezünk a csoport kérdései alapján, hogy a nyelvi alapokat átismételjük, és javítsuk az esetleges hibákat. Nem nyelviskola vagyunk, nem szeparáljuk el a csoporttagokat egymástól nyelvtudás alapján. Az életben sem garantált, hogy azonos nyelvi szinten levő munkatárssal kell megosztanod a projekt részleteit. Gyakoroljuk a különböző szituációkat, spontán átfogalmazást, fejlesztjük a szókincsed. Igény szerint a csoportos soft skill fejlesztés témáinak tartalmát is összefoglalhatjuk angol nyelven, így a későbbiekben könnyebb a szakirodalom feldolgozása, az önálló fejlődés is.
 3. Képzésünk része a sokat emlegetett soft skill fejlesztés is. Csoportos és egyéni alkalmakon fő témáink (a teljesség igénye nélkül) az önismeret, önbizalom, asszertív kommunikáció, stresszkezelés, érzelmi intelligencia, időgazdálkodás, csoportmunka, előadástechnika, metakommunikáció, motiváció, személyiségtípusok, célmeghatározás.

Egy Java programozónak nem elég csak a Java!

Hogy megszerezd azt a komplex tudást, amire szüksége van egy jó programozónak manapság, több technológiát is ismerned kell. Nem elég egy alap Java programozó képzés!
Java programozó képzés egy sokrétű fejlesztővé tesz
A Java-n kívül a következő területeket fogod megismerni a képzésünk során:

 • integrált fejlesztői környezet kezelése: a hatékony kódíráshoz elengedhetetlen
 • relációs adatbázisok és azok kezelése (ill. hibrid sémák), SQL nyelv alapjai
 • verziókezelő rendszerek: SVN, git
 • hibajegykezelő szoftver használata: Jira
 • kollaborációs szoftver használata: Confluence (wiki)
 • Unix alapok
 • helyi és távoli fájlkezelő szoftverek (WinSCP)
 • forráskód szerkesztő program (Notepad++)
 • Office felhasználó szintű használata

Ezek mind olyan ismeretek, amiket nem hangsúlyoznak a munkáltatók, de implicit elvárnak tőled, és előnyként könyvelik el, ha rendelkezel ezzel a tudással. Nincs olyan komoly projekt manapság a világon, ahol ezeken a területeken ne használnának valamilyen segédszoftvert. Több típusa is létezik, de ha az egyiket alaposan megismered, nem lesz kihívás számodra megtanulni egy másikat, mert az elvek megegyeznek. Ezt szem előtt tartva bevezettük, hogy az első szakórától kezdve használunk segédszoftvereket, így egy év alatt hozzászoksz a használatukhoz.

Az órákon gyakoroljuk az agilis fejlesztési módszertan különböző elemeit is, megismerkedünk annak szereplőivel és mindenki minden szerepben gyakorolhat, hogy amikor éles rendszeren dolgozol majd egy cégnél, már magabiztosan tudj részt venni ezeken az eseményeken.

Mit jelent az egyénre szabott tanmenet?

Nem kell alkalmazkodnod egy merev oktatási rendszerhez. Megismerkedünk veled és mi alkalmazkodunk hozzád, legyen szó a Java programozó képzés tartalmáról, a haladás sebességéről, angol vagy más nyelvi képzési igényekről. Nincs például időbeosztásos tárgyi tematika sem. Hogy egy csoporttal mire mennyi időt szánunk, milyen tempóban haladunk, milyen nyelveken tanulunk, milyen készségeket fejlesztünk, stb. azt a csoport tagjai határozzák meg.
Java kis csoportos programozó képzés
Egyenrangú partnerekként meetingeken határozzuk meg az előrehaladás ütemét. Szükség esetén minden területen (Java, nyelvek és soft skillek) egyéni és osztott csoportos különórák is igényelhetők. Ha úgy érzed, hogy lelki támogatásra, a felmerülő problémáid megbeszélésére van szükséged, esetleg csökkent a motivációd vagy a tanulást akadályozó nehézség merült fel az életedben, privát beszélgetésekkel, egyéni coaching alkalmakkal segítünk. Rugalmasak vagyunk, hogy tényleg a maximumot hozhasd ki magadból a nálunk töltött egy év alatt. 

Mi vár rád az A&K Java programozó képzés végén?

Ha az A&K Akadémia képzését sikeresen elvégzed, partnercégeinknél állásinterjút biztosítunk! 

Ha tetszett, oszd meg!