fbpx

A programozás alapjai tanfolyam előnyei

Junior Java programozás alapjai tanfolyam keretében a Java programozás alapjait sajátíthatják el a nálunk tanulók olyan szintig, hogy azzal junior Java programozó állásokat tudnak sikerrel megpályázni. Ezenkívül 90% feletti eredményt érhetnek el az Oracle nemzetközi Java programozói vizsgáján is, ezzel nemzetközi igazolást is szerezhetnek tudásukról. Ha érdekel, mindezt hogyan érik el 50 hét alatt, olvass tovább! Kérdéseidre azonnali választ kaphatsz itt kommentben, vagy az info@ak-akademia.hu címen.

Térjünk hát a lényegre!

Mai blogcikkünkből az alábbi kérdésekre kaphatsz választ:

 1. Mitől olyan sikeres ez a programozás alapjai tanfolyam?
 2. Mit tehetsz meg te is a sikerért?
 3. Milyen várható buktatókkal kell számolnod?
 4. Nem tudod, hogy neked való-e a programozás?
 5. Nem szeretnéd feladni a jelenlegi állásod, míg tanulsz?
 6. Nincs rá elég időd, de tanulni szeretnél?
 7. Miből áll a Java Junior programozás alapjai tanfolyam az A&K Akadémián?
 8. Bónuszrendszer az A&K Akadémián
 9. Milyen lehetőségeid vannak a Junior szint után?
 10. Hogy néz ki egy Java programozó karrier útja?
 11. Mit tegyél, ha szeretnél belevágni?

Mitől olyan sikeres ez a programozás alapjai tanfolyam?

Ahogy a Programozás alapjai cikkünkben olvashattad, igen összetett ismeretek szükségesek, ha valaki erős alapokra szeretne programozói szaktudást építeni a jövőben. Ezt az elméleti alapozást gyakorlati köntösbe bújtatva terveztük meg az A&K Akadémia Junior Java programozó képzéséhez. Célunk olyan szakemberek képzése, akik önállóan képesek használni megszerzett ismereteiket, és nagyfokú önbizalmat éreznek az önfejlesztésre és szakmai továbbképzésre a jövőben. Mély elméleti háttér és rengeteg gyakorlat egészíti ki egymást az 1 éves képzésben, mindezt magyar és angol nyelven egyaránt. Így segítve elő a rugalmas elhelyezkedés lehetőségét akár magyar, akár nemzetközi vállalati környezetben is.

Mitől speciális még ez a tanfolyam?

Képzésünk másik nagy erőssége az extrém kis létszám, csoportjainkban 6 fő tanul együtt. Ez a csoportméret tökéletesen megfelelő a csoportos fejlesztési projektek megvalósításához, de nem olyan nagy, hogy emiatt valaki lemaradva vagy háttérbe szorulva érezze magát. Közvetlen, baráti kapcsolat alakul ki a csoporttagok között, akik a teljes tanév alatt rugalmasan, együtt határozzák meg a tanmenetet, sebességet, az egyes feladatokkal töltött időt. Rendszeres, egyéni, írásos értékelést is adunk a nálunk tanulók számára, ezzel is elősegítve egyéni fejlődésüket. Javaslatainkkal támogatva léphetnek tovább negyedévente a következő tanulmányi szakaszba. Ezek a negyedéves, négyszemközt történő beszélgetések lehetőséget adnak arra is, hogy a képzés vezetői és oktatói visszajelzést kaphassanak munkájukról, módosíthatják a tanmenetet, személyre és így csoportra szabhatják a tanmenet következő negyedévét. Így egyedülálló módon rugalmas és testreszabott képzést tudunk biztosítani a nálunk tanulók számára.

Java programozói karrier start csoport életképek az A&K Akadémián

Mit tehetsz meg te is a sikerért?

Semmi sem tesz boldogabbá, mint az, ha az egész napom a számítógépem egy olyan feladat automatikus elvégzésének programozásával tölthetem, amit amúgy kézzel 10 mp alatt megcsinálhatnék.”

Douglas Noel Adams, a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyv írója

Nem baj, ha te nem érzel úgy, ahogy Douglas Adams. De ahhoz, hogy a programozás alapjai tanfolyam sikerrel záruljon és elérd a Java junior programozói szintet, bizony neked is tenned kell a sikerért, nem is keveset. Vezető oktatónk és az akadémia alapítója, András szerint a legfontosabb, hogy rendszeresen elővedd és gyakorold otthon is a tanultakat. Ez mennyi időt vesz igénybe? Nos, ideális esetben napi szintű gyakorlásról és legalább 2 óra, koncentrált figyelemről beszélünk. Miért pont ennyi és így elosztva? Mert a rendszeresen megerősített információkat az agyunk fontosnak, a „túléléshez” nélkülözhetetlennek ítéli, így kerül be a tanult anyag, ismétléssel, a hosszútávú memóriába, tehát így tanulunk jól . A gyakorlással elérheted, hogy a kezedben legyenek azok az alapok, melyekkel később, mint praktikus Lego darabkákkal, nagy várakat építhetsz majd. A profi sportolók is minden edzésen az alap fogások gyakorlásával kezdenek, mert a sztáredzők is tudják, hogy erős alapokkal és mélyen beépült alapelemekkel lehet igazán nagy versenyt nyerni. Itt sincs szó másról: az alapokat álmodból keltve is tudnod kell, elméletben és gyakorlatban egyaránt.

Milyen várható buktatókkal kell számolnod?

Nincs olyan 1 év az ember életében, amikor ne találkozna szembe nehézségekkel, elakadásokkal, kisebb-nagyobb buktatókkal. Így mi pontosan tudjuk, hogy míg nálunk tanulsz és életed nagy kalandjára, a Java programozói karriered megalapozására készülsz, minden bizonnyal legalább egyszer, ha nem többször, kihívásokkal fogod szembe találni magad. Ez pedig igencsak hatással lehet a fókuszodra, a tanulási teljesítményedre és a végső eredményeidre is. Ezekben a helyzetekben bátran igénybe veheted coaching szolgáltatásunkat, ahol business, life, és karrier kérdésekkel, nehézségekkel foglalkozunk, egyénileg, személyre szabottan. Néha 2-3 alkalom elegendő, néha 2-3 hónap is szükséges, mire egy-egy nehezebb időszakon átküzdjük magunkat, mi mindvégig melletted állunk és segítünk, amiben tudunk, hogy elérd a vágyott eredményeket a képzés végére.

Java programozás alapjai tanfolyam az A&K Akadémián

Nem tudod, hogy neked való-e a programozás?

Arra, hogy ezt kiderítsd, több lehetőséged is van. Megnézheted Java programozás kezdőknek bejegyzésünket, vagy kérhetsz egy 2 órás, egyéni elbeszélgetést és felmérést az Akadémián, ahol minden más kérdésedre is választ kaphatsz: Interjú időpont egyeztetése Andrással.

Nem szeretnéd feladni a jelenlegi állásod a programozás alapjai tanfolyam ideje alatt?

Mivel nálunk hétvégi képzéseket találsz, erre nem is lesz szükség, egészen addig, míg megfelelően felkészültnek nem érzed magad rá. Elkötelezett és szorgalmas tanulóink gyakran már a képzés kétharmadánál elhelyezkednek új, vágyott munkahelyeiken. De legkésőbb a képzés végén jó eséllyel pályázhatsz meg új állásokat, és segítünk neked az elhelyezkedésben is.

Nincs rá elég időd, de tanulni szeretnél?

Ha nincs elegendő időd tanulni, akkor egy elnyújtott, szenvedős időszakot teremthetsz magadnak, amiből végül annyit szűrsz majd le, hogy ez nem neked való. Arra biztatunk, hogy akkor vágj bele, ha megfelelő időkeretet tudsz szánni a tanultak ismétlésére és gyakorlására. Ha úgy tűnik, életednek ezen a pontján ez nem megoldható, javasoljuk számodra coaching szolgáltatásunkat, mely segíthet új megvilágításba helyezni az időbeosztásod, és megtalálni azokat az időket, melyekre szükséged lehet a tanuláshoz. Az instant megoldásokban, 1 hetes gyors képzésekben mi nem hiszünk. Az elkötelezett kemény munkában, rendszeres gyakorlásban viszont annál inkább! Mert tudjuk, hogy működik!

„Tarts ki! Semmi sem állhat az utadba, ha elég kitartó vagy. A tehetség nem elég. Láttunk már elég tehetséges embert, akik nem vitték semmire. Lehetsz zseni, de a meg nem értett zseni elcsépelt fogalom. A tanulás sem elég: a világ tele van lecsúszott lángelmékkel. Csak kitartással és céltudatossággal viheted valamire.”

Calvin Coolidge

Miből áll a Java Junior programozás alapjai tanfolyam az A&K Akadémián?

Főbb moduljaink érintik a Java programozás alapjait és az OOP elveket, rutint szerezhetsz SQL adatbázis kezelésből. Szinte reflexszerűen használod majd a Jira és Confluence programokat is, mivel a házi feladatokat ezen kapod majd és itt is kell beadnod őket javításra a hétköznapokon. Magabiztosan prezentálsz majd angolul is, és pontosan tudni fogod, milyen karrierre vágysz és azért mit kell megtenned. Ebben angol nyelvi órák és egyéni és csoportos coaching beszélgetések segítenek majd. Az agilis fejlesztési módszertan elemei is tisztázódnak majd számodra. A scrum-ot sok éles projekten használják ma szerte a világon, ebbe is betekintést nyerhetsz.

A képzés moduljairól szóló részletesebb tájékoztatónkat itt tudod letölteni: Java Junior Programozó képzés tájékoztató

Bónuszrendszer az A&K Akadémián

A tanulás során pedig különleges bónuszrendszerünk szolgáltat majd egy kis plusz motivációt. Hogy milyen bónuszokra számíthatsz?

 1. Ha az évközi felmérőket, házi feladatokat és az év végi záróvizsgát is összesen 70% felett teljesíted, akkor egy komplett állásinterjú csomaggal ajándékozunk meg: segítünk összeállítani önéletrajzod, motivációs leveleidet, online jelenléted (Facebook, LinkedIn), és segítünk az elhelyezkedésben.
 2. Ha az évközi felmérőket, házi feladatokat és az év végi záróvizsgát is összesen 80% felett teljesíted külön, névre szóló, akadémiai ajánlólevelet kapsz, amelyben jó szívvel ajánlunk leendő munkáltatódnak.
 3. Ha az évközi felmérőket, házi feladatokat és az év végi záróvizsgát is összesen 85% felett teljesíted, egy minőségi notebook nyereménnyel ajándékozunk meg!
vicces képmontázs az Akadémiáról
Ha szeretnél részt venni a képzésen írj az info@ak-akademia.hu címre!

Milyen lehetőségeid vannak a Junior Java programozás alapjai tanfolyam után?

Akkor vagyunk a leginkább motiváltak, ha céljaink messzire vezetnek, távolba mutatnak és kellően izgalmasak és vonzók. Jogosan felmerül hát a kérdés, mi vár rád, ha elvégezted a képzést?

Nos, az új, modern munkahely, a stabil, remek fizetések csak egy vetülete a dolognak. Ami (szerintünk) még ennél is fontosabb, a kreatív alkotó munka és az előre lépési lehetőségek. Képzéseinket úgy alakítottuk ki, hogy támogassanak karrieredben, bármelyik szakaszban is járj éppen.

Mit jelent ez? Azt, hogy a megszokott kis 6 fős csapatok igény szerint tovább tanulhatnak, gyorsíthatják szakmai előmenetelüket middle és senior Java képzéseink tudásanyagának segítségével, ahol az alapokra építve magasabb szintű elméletet tanulhatsz majd, és már nem csak feladatokat oldhatsz meg, de tervezési mintákba is betekintést nyerhetsz.

Hogy néz ki egy Java programozó karrierútja?

A szerepkörök változásával dinamikusan változnak a fizetési feltételek és a feladatkörök is, de általánosságban ezek az utak körvonalazódnak 2019-ben, alkalmazotti viszonyban, Budapesten.

 1. Junior Java programozó: bruttó 500-650 000 Forint / hó
 2. Middle / Senior Java programozó: bruttó 750-950 000 Forint / hó
 3. Vezető Java programozó: bruttó 1,1-1,5 M Forint / hó

További érdekességeket olvashatsz itt: Programozás

Mit tegyél, ha szeretnél belevágni?

Első körben érdemes megismerkednünk egy 2 órás, kötetlen beszélgetésen, ahol felteheted a kérdéseidet és válaszokat kaphatsz ott helyben. Ez idő alatt csak rád figyelünk, felmérheted a készségeidet is, és javaslatokat kaphatsz a tanulást illetően. Jelentkezem a beszélgetésre!