fbpx

RE-HARDCODE ME!

A csoport kísérője: Péceli Amanda

Részvétel: Kizárólag az A&K Akadémia VIP csoport tagjai számára

Jelentkezni: itt, a bemutatkozó oldal alján tudsz, de kérünk, hogy figyelmesen olvasd el az itt leírtakat, hogy tudd, mire jelentkezel!

Ebben az online csoportban egy olyan ön- és egymást fejlesztő kiscsoportot szeretnénk létrehozni, ahol az együtt kódolás tevékenységén keresztül az angol nyelvet, mint eszközt felhasználva teremtünk egy, a szokásos „iskolai” nyelvtanulási környezettől teljesen eltérő teret a nyelvi készségek fejlesztésére.

Az alkalmak nem is annyira az angol nyelv nyelvtani és nyelvszerkezeti értelmében vett oktatására irányulnának, mint inkább a nyelvtanulással kapcsolatos eddigi kudarcok, nehézségek, kellemetlen tapasztalatok, akadályok átlépésére és feloldására – avagy a már meglévő, „hardcoded minták”, fejlődést visszatartó élmények újraírására és a meglévő tudás mélyítésére, serkentésére.

De vajon hogyan?

Az alábbi megközelítések és az ezekhez fűződő konkrét módszerek, gyakorlatok sorát várhatod a találkozók során:

  • az idegennyelv használat gyakorlati megközelítése – szituációs gyakorlatok, szerepkörváltásos gyakorlatok
  • a tudatos folyamatkezelés, a mentális megérkezés és a mindfulness fontosságának feltérképezése a tanulási nehézségek feloldásához
  • a nyelvtanuláshoz kötödő érzések értelmezése és tudatosítása: hiszen változtatni csak azon tudunk, amit értünk és ismerünk
  • a nyelvhasználat rutin szintre emelése: amikor már nem érzed kifejtett energiának a nyelvgyakorlást, mert olyan lesz, mint egy fogmosás vagy egy reggeli kávé
  • 1on1‘ alkalmak: amennyiben bármi olyanban merülne fel szükség segítségre, ami a csoportos alkalmak menetébe nem építhető be, vagy egyszerűen csak diszkomfortot okozna a nyilvános megosztásuk, bármikor lehetőség van négyszemközti konzultációra

Hogyan épülnek fel az alkalmak és mit vállalsz a jelentkezéssel?

1. Online találkozunk

Online platformon jelentkezünk be, teljesen hétköznapi környezetből és helyzetből. Nem szükséges tantermi beállítással, íróasztalnál, egyenesen kihúzott háttal bejelentkezned – nyugodtan jelentkezz be a reggeli kávédat szürcsölgetve vagy a délutáni kekszet ropogtatva, a fő hogy halljuk és lássuk egymást. A bekapcsolt kamera fontos része a folyamatnak, ugyanis a célunk az, hogy egy biztonságos, kellemes légkörben, hatékonyan töltsük el együtt az időnket, amihez így maximálisan a személyes találkozás nyújtotta hatásra törekszünk majd az alkalmak folyamán.

2. Változatos témák

Az alkalmak témáját a csoport igénye alakítja és az amit az órára hozol magaddal (akár kérdés, akár közérzet stb.) 

3. Heti 3 x

Heti 3 alkalommal találkozunk hétköznap du/esti időpontban, online. (pontos dátumok/idősávok egyeztetése az első alkalomkor). Ez intenzívnek tűnhet, ám ne felejtkezzünk el a tényről, hogy nem egy angol nyelvi kurzusról van szó, hanem egy olyan tevékenységről, ami teljesen más területet céloz az agyban, mint igealakok magolása. Az agyban lévő nyelvi központ több szintű stimulásásával törekszünk egy új szokás és felfogás kialakítására és berögzült koncepciók felülírására, kiemelésére. Ez rendszerességet igényel és intenzív fókuszt ebben a heti 3 alkalomban – hasonlóan gondolhatsz rá, mint egy HIIT edzésre!

4. Mindenki tanít

A csoportban senki sem tölt be klasszikus tanári szerepet – így egyúton mindenki tanár szerepet tölt be. 

5. Csak angolul!

Az én feladatom a csoport kísérete és segítése lesz, ami közben a lehető legmaximálisabb mértékben ragaszkodni fogok az angol nyelvű kommunikációhoz, azaz tőlem érkezően minden más kommunikációs csatorna előrébb való, mint a magyar nyelv használata. Csoporttagokként alkalmanként segíthetitek egymást egy-egy magyar szóval, de azt leginkább csak végső meg nem értés esetén.

Ennek az oka az, hogy az egyik legfontosabb ám egyben legnehezebb tanulási lépcső az az, hogy megértsük, hogy bármennyit is tanuljunk angolul azt sosem fogjuk tudni 100%-ban elkerülni, hogy alkalomadtán ne értsünk meg valamit (teljes mértékben) – így nem ezen helyzetek elkerülésén kell dolgoznunk a nyelvtanulás folyamán, hanem ezeknek megfelelő kezelésén és a saját javunkra való felhasználásának megtanulásán.

6. Két hónapos elköteleződés visszajelzéssel

2 havi visszajelzés blokkban dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy ez első alkalomtól fogva szorosan kísérem majd minden egyes csoporttag fejlődését. Erről egy 1on1 keretén belül 2 hónap után szeretnék részletes visszajelzést adni, ahol természetesen lehetőség van a további tervek és célok fényében közös módszer kidolgozásokra, ötletelésekre és tervezésre.

Például:

  1. Amennyiben első sorban állásinterjúkon való eredményesebb részvétel volt a célod a csatlakozással, úgy ezen a ponton tudok próbainterjú lehetőséget biztosítani.
  2. Ha a szókincsed gyarapítása volt a cél, a kezdetekkor és két hónap után is felmérjük a tudátosat majd kielemezzük együtt az eredményt.
  3. Esetleg külföldön szeretnél munkát vállalni? Ebben az esetben a célországbeli kultúrális mintákat előtérbe helyezve fejlesztjük a nyelvtudásodat. Ugyanis angolul is millióféle képpen lehet beszélni!

7. Eszközhasználat

Az alkalmak során a programozási feladatok megoldása mentén az alábbi eszközöket használjuk még: white board, „nyomda” rendszer, Prezi és más hasonló vizuális és audio források, illetve az alkalmakon kívül eső, napi pár percet igénybe vevő, bárhol végezhető apróbb feladatra számíthatsz még – a rutin kialakítás jegyében.

8. Projektfeladat megvalósítása

A csoport összeszokási fázisa után közösen, projekt jelleggel írunk meg egy nyelvi gyakorló programot, amit aztán valóban segédletként tudtok használni majd egyénileg is a további nyelvtanuláshoz.

Időpontok

Jelentkezési határidő: folyamatos becsatlakozással

Jelentkezés

A csoportban való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezéseddel elfogadod a fent leírtakat és 2 hónapra elköteleződsz a csoportban való részvétel mellett.

Ha szeretnél csatlakozni, kérlek, töltsd ki az űrlapot!