fbpx

Rólunk

Markos András

Markos András


Markos András vagyok, műszaki informatikus mérnök, az Oracle által hivatalosan elismert professzionális Java programozó, Java oktató, az A&K Akadémia társalapítója, mentor.

Már gyerekkoromban is érdekeltek a számítógépek és a programozás, emlékszem, ahogy 4-5 évesen BASIC kódot másolok a Magyarországon oly híres Enterprise 128-as gépembe a felhasználói kézikönyvéből és lelkesen módosítom és futtatom azt. Később Pascal-t tanultam magánszorgalomból egy tankönyvből, majd pár évvel később ANSI C-re váltottam, amelyet szintén egy magyar nyelvű tankönyvből sajátítottam el. Ekkor persze még nagyon kezdetleges programokat írtam, a tervezési mintákról még csak nem is hallottam. C-s karrierem után C++-t tanultam, először szintén saját kútfőből, majd az egyetemen (BME) 2 féléven keresztül. Az egyetemi képzés nagyrészt elméleti síkon zajlott, de hasznos tudást adott, sikerült rendszereznem a tudásom.
A Java nyelvet kezdetei óta figyelemmel kísérem (1996), de aktívan az 1.3-as verziója óta fejlesztek benne (2000). Jelenleg Java 9-ben kódolok.

Tanítási ambícióm régre nyúlik vissza, már gimnáziumi éveim alatt is korrepetáltam matekot, számítástechnikát. Egyetemi éveim alatt ez kiegészült az angol és a Java nyelv oktatásával, és végül az A&K Akadémia megalapításában csúcsosodott ki, ahol a évnyi tapasztalatomat osztom meg veled.

Az egyetemen tanultam funkcionális programozást is, Prolog-ot és SML-t, amelyek szintén nagyon tetszettek. Örülök, hogy a Java 8-as verziójába bekerültek a funkcionális programozáshoz szükséges elemek, ezzel számos új lehetőséget megnyitva a Java programozók előtt.

Jelenleg az A&K Akadémián tanítok Java 9-et. Korábban a Sony-nál dolgoztam technológiai vezetőként egy 12 fős projekten, ahol egy szerződés- és jogkezelő rendszer fejlesztését végeztük.

Angol és német nyelven beszélek. A Sony-nál az angol volt a szaknyelv, gyakorlatilag napi szinten tartottam a kapcsolatot a külföldi megrendelővel telefonon, illetve írásban is, így az A&K Akadémián tapasztalatból tanítok párhuzamosan két nyelven. Tudom, hogy mekkora szükséged lesz rá a jövőben.

Ha szeretnél személyesen is találkozni velem, küldd el nekünk szakmai portfóliódat (lásd: Jelentkezés) és egyeztessünk időpontot egy beszélgetésre!

Szeretettel várlak!

András

Markos Katalin

Markos Katalin


Markos Katalin vagyok, coach és mentor, pszichológus hallgató, az A&K Akadémia társalapítója, értékesítési és marketing vezetője.

Képzéseinken angol és magyar nyelven motivációval, tanulástechnikával, prezentációs technikákkal, kommunikációval és állásinterjú felkészítéssel foglalkozom. Egyéni és csoportos coaching alkalmakon érintjük az önismeret, önbizalom, stresszkezelés, időgazdálkodás, döntéshozás, teljesítményproblémák és asszertív kommunikáció területeit is.

Meggyőződésem, hogy megnyílni és fejlődni csak biztonságos közegben lehet, így munkám során a titoktartás, empátia, ítélkezésmentesség és a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) etikai irányelveinek követése alapvető számomra. Jelenleg a nemzetközi coach minősítésem (ACC) elérésén dolgozom nagy lelkesedéssel.

Miért választottam ezt a hivatást?

Világéletemben segíteni akartam másoknak. Hosszú út, több egyetem, tanfolyam és közel 200 óra önismeret vezetett az élelmiszermérnöki, majd a sürgősségi egészségügy mentőtiszt képzésétől az A&K Akadémia megalapításáig. Jelen voltam emberek születésénél és halálánál és ez örökre meghatározta az életem. Legjobb tudásom szerint segíteni szeretnék másoknak, hogy olyan életet élhessenek, amilyenre mindig is vágytak.

Épp ezért elköteleztem magam a folyamatos szakmai és személyes fejlődés mellett. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen folytatom pszichológiai tanulmányaimat.

Az online marketing észrevétlenül kúszott be az életembe és mára már több Google minősítéssel is rendelkezem.

Nagyon szeretek nyelveket tanulni. Jelenleg angol, olasz, német és eszperantó nyelven beszélek.

Angolt és eszperantót éve tanítok, 5 évig nyelviskolákban is dolgoztam. Minden egyes megtanult nyelvvel úgy érzem, egy új világ nyílik meg számomra. Szeretem ezt a szenvedélyem másokkal is megosztani.

Szívügyem volt az A&K Akadémián a mozgássérült ösztöndíj megalapítása. A jövőben szeretném, ha sokan szereznének nálunk versenyképes tudást és ezáltal modern, fejlődést támogató munkahelyet, kiemelkedő jövedelmet és megbecsülést.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél velem beszélgetni, vagy kérdésed van, keress nyugodtan! További információkat találsz az A&K Akadémia önfejlesztéssel foglalkozó oldalán is: A&K – Coaching.

Szeretettel várlak!

Kati

Ha tetszett, oszd meg!