fbpx

Rólunk

Markos András

Markos András


Markos András vagyok, műszaki informatikus mérnök, az Oracle által hivatalosan elismert professzionális Java programozó, Java oktató, az A&K Akadémia társalapítója, mentor.

Már gyerekkoromban is érdekeltek a számítógépek és a programozás, emlékszem, ahogy 4-5 évesen BASIC kódot másolok a Magyarországon oly híres Enterprise 128-as gépembe a felhasználói kézikönyvéből és lelkesen módosítom és futtatom azt. Később Pascal-t tanultam magánszorgalomból egy tankönyvből, majd pár évvel később ANSI C-re váltottam, amelyet szintén egy magyar nyelvű tankönyvből sajátítottam el. Ekkor persze még nagyon kezdetleges programokat írtam, a tervezési mintákról még csak nem is hallottam. C-s karrierem után C++-t tanultam, először szintén saját kútfőből, majd az egyetemen (BME) 2 féléven keresztül. Az egyetemi képzés nagyrészt elméleti síkon zajlott, de hasznos tudást adott, sikerült rendszereznem a tudásom.
A Java nyelvet kezdetei óta figyelemmel kísérem (1996), de aktívan az 1.3-as verziója óta fejlesztek benne (2000). Jelenleg Java 9-ben kódolok.

Tanítási ambícióm régre nyúlik vissza, már gimnáziumi éveim alatt is korrepetáltam matekot, számítástechnikát. Egyetemi éveim alatt ez kiegészült az angol és a Java nyelv oktatásával, és végül az A&K Akadémia megalapításában csúcsosodott ki, ahol a évnyi tapasztalatomat osztom meg veled.

Az egyetemen tanultam funkcionális programozást is, Prolog-ot és SML-t, amelyek szintén nagyon tetszettek. Örülök, hogy a Java 8-as verziójába bekerültek a funkcionális programozáshoz szükséges elemek, ezzel számos új lehetőséget megnyitva a Java programozók előtt.

Jelenleg az A&K Akadémián tanítok Java 14-et. Korábban a Sony-nál dolgoztam technológiai vezetőként egy 12 fős projekten, ahol egy szerződés- és jogkezelő rendszer fejlesztését végeztük.

Angol és német nyelven beszélek. A Sony-nál az angol volt a szaknyelv, gyakorlatilag napi szinten tartottam a kapcsolatot a külföldi megrendelővel telefonon, illetve írásban is, így az A&K Akadémián tapasztalatból tanítok párhuzamosan két nyelven. Tudom, hogy mekkora szükséged lesz rá a jövőben.

Ha szeretnél személyesen is találkozni velem egyeztessünk időpontot egy beszélgetésre: info@ak-akademia.hu

Szeretettel várlak!

András

Markos Katalin

Markos Katalin


Markos Katalin vagyok, az A&K Akadémia társalapítója, értékesítési és marketing vezetője.

Miért választottam ezt a hivatást?

Világéletemben segíteni akartam másoknak. Hosszú út, több egyetem, tanfolyam és 200+ óra önismeret vezetett a sürgősségi egészségügy mentőtiszt képzésétől az A&K Akadémia megalapításáig. Jelen voltam emberek születésénél és halálánál és ez örökre meghatározta az életem. Legjobb tudásom szerint segíteni szeretnék másoknak, hogy olyan életet élhessenek, amilyenre mindig is vágytak. Épp ezért elköteleztem magam a folyamatos szakmai és személyes fejlődés mellett.

Aktív üzletvezetési, marketing és értékesítési tapasztalatokat gyűjtök, valamint tanulok nap, mint nap az IT területen működő vállalkozásunkban. Emellett nem csak gazdaságinformatikai egyetemi képzésen veszek részt, de hogy jobban megértsem az emberi működést és szükségleteket pszichológiát is tanultam.

Az üzleti jellegű coaching nem csak a hivatásom, de szinte a hobbimmá nőtte ki magát, mert nincs annál jobb érzés számomra, mint segíteni másoknak karrier és üzleti terveik, és ezáltal önmaguk megvalósításában.

Tantermi képzéseinken angol és magyar nyelven prezentációs technikákkal, kommunikációval és IT állásinterjú felkészítéssel foglalkozom. Egyéni és csoportos alkalmakon érintjük az IT projektmenedzsment, az önismeret, stresszkezelés, időgazdálkodás, döntéshozás, teljesítményproblémák és asszertív kommunikáció területeit is.

Meggyőződésem, hogy megnyílni és fejlődni csak biztonságos közegben lehet, így munkám során a titoktartás, empátia, ítélkezésmentesség és a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) etikai irányelveinek követése alapvető számomra. Jelenleg a nemzetközi coach minősítésem (ACC) elérésén dolgozom nagy lelkesedéssel.

Az online marketing észrevétlenül kúszott be az életembe és mára már többféle Google minősítéssel is rendelkezem (Google Ads, Google Search, Google Analytics).

Nagyon szeretek nyelveket tanulni. Jelenleg angol, olasz, német és eszperantó nyelveken beszélek. Angolt és eszperantót éve tanítok, 5 évig nyelviskolákban is dolgoztam. Minden egyes megtanult nyelvvel úgy érzem, egy új világ nyílik meg számomra. Szeretem ezt a szenvedélyem másokkal is megosztani.

Szívügyem volt az A&K Akadémián a mozgássérült ösztöndíj megalapítása. A jövőben szeretném, ha sokan szereznének nálunk versenyképes tudást és ezáltal modern, fejlődést támogató munkahelyet, kiemelkedő jövedelmet és megbecsülést.

Ha úgy érzed, hogy szeretnél velem beszélgetni, vagy kérdésed van, keress nyugodtan! További információkat találsz az A&K Akadémia önfejlesztéssel foglalkozó oldalán is: A&K – Coaching.

Szeretettel várlak!

Kati